Monday, 2 January 2017

◄ YOUNG LIVING : KUTU DEW DROP DIFFUSER ►

♥♥ASSALAMUALAIKUM♥♥

Salam tahun baru untuk semua.

Ramai rupanya yang ingin memiliki dew drop diffuser yang comel dan banyak fungsi ini.. Saya faham diffuser ini agak pricey dan tak semua orang mampu untuk memilikinya. Saya juga memahami tentang komitmen lain yang perlu didahulukan. Lagi-lagi awal tahun macam ni memang banyak duit perlu dibelanjakan bagi melengkapkan keperluan anak-anak.

Maka, sempena tahun baru ini, saya ingin membuka peluang kepada sesiapa yang berhajat untuk memiliki diffuser dari Young Living ini untuk membeli diffuser dengan kaedah bayaran secara kutu.  Giliran terima barang akan dibuat secara undian dimana ianya lebih adil untuk semua pemain.


 Payment hanya RM50 sebulan x 7 orang. Setiap diffuser akan dapat PERCUMA 2 essential oil iaitu Lavendar dan Lemon.  Selain daripada itu, tawaran hebat dari kami, setiap anak kutu akan menerima sampel essential oil secara percuma sebanyak 2ml setiap seorang. Sampel oil kita akan kasi nama beberapa oil untuk anak kutu pilih ye.

Whatsapp >> Maria 019 - 237 4546 / 010 - 866 2653 atau PM facebook Young Living Selangor untuk bercerita dengan lebih lanjut tentang perkara ini.
*********************************************************
Jika anda ingin mendapatkan mana-mana produk yang ditawarkan,
Anda  boleh hubungi saya (maria) di talian 019 - 237 4546, penghantaran boleh dibuat secara C.O.D sekitar sungai Buloh dan juga kawasan yang berhampiran. Jika anda berada diluar kawasan sekitar penghantaran melalui pos boleh dilakukan.

Ingin mencuba menjana pendapatan bersama kami?? 
Boleh PM saya di FB LIVING YOUR LIFE NATURALLY

                                           

Wednesday, 21 December 2016

Young Living : Dew Drop Diffuser + 2 Essential Oil (FREE)

♥♥ASSALAMUALAIKUM♥♥


Diffuser berfungsi sebgai humudifier, atomizer dan aroma diffuser dalam satu langkah penggunaan yang mudah.

Frekuensi ultrasonik menjana gelombang yang akan mengeluarkan molekul minyak pati ke udara bagi mewujudkan suasana ala spa yang menenangkan sama ada di rumah mahupun pejabat.

Essential oil adalah pati minyak aromatik dari tumbuh-tumbuhan sama ada dari akar, getah, bunga, pokok ataupun biji bebih. Setiap satunya mempunyai sifat penyembuha (thereupatic propertiy).

Minyak yang dihasilkan adalah 100% tulen dan mempunyai jisim molekular yang sangat halus bagi membantu oil meresap ke dalam sel badan.

For more details
Do whatsapp 019 237 4546

#WellnessMamaStore #YoungLivingSelanggor #SungaiBulohSelangor #DewDropDiffuser #DiffuserYL #EssentialOil #yleo #Diffuser

*********************************************************
Jika anda ingin mendapatkan mana-mana produk yang ditawarkan,
Anda  boleh hubungi saya (maria) di talian 019 - 237 4546, penghantaran boleh dibuat secara C.O.D sekitar sungai Buloh dan juga kawasan yang berhampiran. Jika anda berada diluar kawasan sekitar penghantaran melalui boleh dilakukan.

Ingin mencuba menjana pendapatan bersama kami?? 
Boleh PM saya di FB LIVING YOUR LIFE NATURALLY

                                           

Sunday, 11 December 2016

◄Essential Oil (Blend) by Young Living►

..: Assalamualaikum :..

R.C.™ contains powerful essential oils that provide support for the respiratory system while providing support to the body's natural defenses
How to Use


For topical or aromatic use. Diffuse in living areas and workplace. Apply on chest, neck, ears and bottoms of feet. Use with a compress on chest and back. Alternate with Raven™.Possible skin sensitivity. If pregnant or under a doctor's care, consult your physician. Dilute before using on sensitive areas such as the face, neck, genital area, etc. Keep out of reach of children. Avoid using on infants and very small children. Do not use near fire, flame, heat or spark.
Ingredients
Ingredient Names: Eucalyptus globulus leaf oil, myrtus communis oil, pinus sylvestris (pine) leaf oil, origanum majorana (marjoram) leaf oil, eucalyptus radiata leaf oil, eucalyptus citriodora leaf oil, lavandula angustifolia (lavender) oil, cupressus sempervirens oil, tsuga canadensis leaf oil, and mentha piperita (peppermint) oil.

Tuesday, 6 December 2016

YOUNG LIVING SUNGAI BULOH - BANGI

♥♥ASSALAMUALAIKUM♥♥


Hari ni saya nak share sikit pasal Young Living Essential Oil.  Young Living ni sebenarnya masih lagi baru di pasaran Malaysia.  Tetapi telah berkembang maju sehinggakan ramai yang telah berjaya dan mencipta nama dengan Young Living.  Jom kita tengok senarai yang dapat saya kumpulkan untuk diterangkan kenapa perlu pilih Young Living.


• Young Living mempunyai pengalaman lebih daripada 20 tahun dan adalah pemimpin juga perintis di dalam proses penyelidikan pati minyak dan proses penyulingan.

• Young Living mengeluarkan pati minyak yang organik

• Setiap kelompok minyak akan diuji dengan rapi dei dalam rumah untuk keupayaan terupatik

• Young Living memiliki sendiri ladang tumbuhananny di seluruh dunia

• Pelawat dibenarkan untuk membuat lawatan ke ladang-ladang tersebut untuk melihat sendiri proses penuaian dan penyulingan.

• Young Living adalah satu-satunya syarikat yang menghantar pati minyak tumbuhan mereka kepada AIRASE (The Association for the International Researh of Aromatic Science and Education) bagi tujuan ujian ketulenan

• Mempunyai lebih daripada 120 jenis pati minyak tunggal dan juga campuran beberapa jenis minyak.  Young Living mempunyai pelbagai pilihan dan koleksi minyak yang tersendiri.

• Young Living mempunyai proses seed-to-seal (dari biji benih terus kepada pembungkusan) yang tidak dapat ditandingi untuk menjamin keaslian dan keberkesanan setiap pati minyak yang dihasilkan.

• Pati minyak Young Living tidak akan rosak, maka itu, pati minyak ini tidak memerlukan tarikh lupus.

• Pati minyak Young Living telah diuji dan adalah SELAMAT untuk digunakan.



*******************************************
Jika anda ingin mendapatkan mana-mana produk yang ditawarkan,
Anda  boleh hubungi saya (maria) di talian 019-2374546.  Penghantaran boleh dibuat secara C.O.D sekitar sungai Buloh dan juga kawasan yang berhampiran. Jika anda berada diluar kawasan sekitar penghantaran melalui pos boleh dilakukan.

Ingin mencuba menjana pendapatan bersama Wellness Mama Store?? 
Boleh PM saya di FB LIVING YOUR LIFE NATURALLY

                                           

Saturday, 3 September 2016

SHAKLEE SUNGAI BULOH : KEBAIKAN DAN KHASIAT VITAMIN C SHAKLEE

♥♥ASSALAMUALAIKUM♥♥


Vitamin C merupakan Vitamin yang sangat dikenali umum. rata-rata Vitamin C adalah berperisa oren kerana Vitamin C itu adalah datangnya daripada khasiat oren. Di entry ini wawa akan kongsikan sedikit sebanyak tentang Khasiat vitamin C dan mereka yang memerlukan Vitamin ini :)

Pengambilan Vitamin C boleh :-

  • Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran
  • Melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti.
  • Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis.
  • Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran hormon antistress.
  • Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi.
  • Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang.
  • Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya.
  • Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas.
  • Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih –> berguna dalam rawatan anemia. Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah.
  • Merawat jangkitan saluran kencing.
  • Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain.
  • Pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mendapatkan gusi yang sihat dan gigi.

 
Khasiat Utama
 
Mencantikkan kulit - Pengambilan Vita C setiap hari dapat membantu anda mendapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama pembentukan jeragat.

Membentuk Kolagen - Ia dapat merangsang pembentukan kolagen yang mana kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.

Memperbaiki simptom Pendarahan - Kekurangan Vita C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, megukuhkan sistem imun, peningkatan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, dan juga mengurangkan simptom selsema.

Memperbaiki Insomnia - Ia dapat memperbaiki insomnia, stress dan masalah keresahan.

Mengekalkan Kolesterol Sihat - Ia dapat mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalan pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.


Siapa yang memerlukan Vitamin C?

  • Perokok - kerana 1 batang rokok boleh melupuskan 50-100mg vitamin C
  • Orang yang mudah stress kerana stress akan mempercepatkan penyusutan Vita C dalam badan.
  • Orang yang makan pil perancang sebab pil perancang juga akan menyerap Vita C dan mengakibatkan pengurangan Vita C dalam badan dengan cepat.
  • Orang yang ingin mencantikkan kulit atau yang mempunyai masalah kulit seperti jerawat atau eczema memerlukan Vita C untuk membina kolagen kulit yang sihat dan memperbaiki tisu kulit.
  • Semua orang yang menginginkan kesihatan tubuh badan yang baik kerana Vita C menyokong sistem Imun dalam badan dan mengurangkan selsema yang berpanjangan.

*******************************************

Pengedar UMooda dan Shaklee Sg.Buloh
Jika anda ingin mendapatkan mana-mana produk yang ditawarkan,
Anda  boleh hubungi saya seperti yang tertera di atas, penghantaran boleh dibuat secara C.O.D sekitar sungai Buloh dan juga kawasan yang berhampiran. Jika anda berada diluar kawasan sekitar penghantaran melalui boleh dilakukan.

Ingin mencuba menjana pendapatan bersama Shaklee?? 

                                           

SHAKLEE SUNGAI BULOH : PROMOSI ESP SHAKLEE YANG TERLAJAK MURAH

♥♥ASSALAMUALAIKUM♥♥


Apa Itu ESP??



ESP adalah minuman soya yang membekalkan protien. 

Protien adalah makanan yang penting untuk tubuh kita.

Tubuh badan kita terdiri daripada protien seperti tulang, kulit, rambut, otot, plasma, organ, antibodi, enzim, hormon, hemoglobin dan sel-sel.

Manakala sel-sel dalam tubuh badan kita bergantung kepada protien untukmenjalankan fungsinya seperti membina sel-sel baru dan menggantikan tisu-tisu badan yang lama dan tua atau yang telah rosak.
ESP MURAH PADA SEPTEMBER 2016

KENAPA MURAH???

 
  ESP Shaklee Pilihan Ramai


Fungsi lain ESP Shaklee adalah Pembekal Tenaga Berpanjangan dengan Protien Berasaskan Tumbuhan.

Ingin wawa kongsikan disini, makanan yang tinggi karbohidrat dan juga makanan yang tinggi protien dalam aspek pembekal tenaga adalah..

Makanan tinggi karbo (seperti gula-glucose type) ia akan terus dilepaskan dalam darah dengan cepat. Makanan yang tinggi karbo ini biasanya bacaan Indeks Glisemiks tinggi. Jadi, tenaga yang dibekalkan juga singkat sahaja masanya. Bila kita makan, terus shoot up gula dan tenaga akan drop dengan cepat.

TETAPI....

ESP Shaklee, glucose yang dilepaskan ke dalam darah adalah sedikit demi sedikit (indeks glisemiks rendah) jadi tenaga yang dibekalkan kepada badan juga berpanjangan.
*******************************************

Pengedar UMooda dan Shaklee Sg.Buloh
Jika anda ingin mendapatkan mana-mana produk yang ditawarkan,
Anda  boleh hubungi saya seperti yang tertera di atas, penghantaran boleh dibuat secara C.O.D sekitar sungai Buloh dan juga kawasan yang berhampiran. Jika anda berada diluar kawasan sekitar penghantaran melalui boleh dilakukan.

Ingin mencuba menjana pendapatan bersama Shaklee?? 

                                           

Tuesday, 16 August 2016

UMOODA SUNGAI BULOH : LUTUT MAK YANG BERUSIA 63 TAHUN KEMBALI SIHAT

♥♥ASSALAMUALAIKUM♥♥


Salam kak, 


mak saya makan Umooda lutut dia rasa ok. DIa kata selesa beraktiviti harian. Tapi kan kak , bila mak saya stop makan dia kata badan rasa tak best. 

Oh mak ambil berapa botol? 

tak sampai 1 botol kak, sbb dia rasa dah ok dia berhenti makan. 

mmm..patutlah . umur mak berapa? 

Dah 63 tahun kak. 

ok. macam ni .Kolagen mula merosot tiap tahun sebanyak 15% mulai 25 tahun tau! bila usia 40 tahun separuh dari kolagen adalam badan dah hilang. Bila usia semakin meningkat ke 50 ke 60 tahun, bayangkan berapa banyak lagi kolagen sudah hilang tanpa gantian. Kira ok lah tu tak habis sebotol dalam usia 60an dah rasa kesan. Jadi mmg kena ambil konsistant untuk keremajaan badan & kulit. Apabila badan dah dapat energy booster, bila tiba-tiba stop memang akan terasa kekurangannya . 

ooo...ok kak, nnit saya ingatkan emak saya untuk teruskan pengambilan Umooda . 









*******************************************

Pengedar UMooda dan Shaklee Sg.Buloh
Jika anda ingin mendapatkan mana-mana produk yang ditawarkan,
Anda  boleh hubungi saya seperti yang tertera di atas, penghantaran boleh dibuat secara C.O.D sekitar sungai Buloh dan juga kawasan yang berhampiran. Jika anda berada diluar kawasan sekitar penghantaran melalui boleh dilakukan.

Ingin mencuba menjana pendapatan bersama Shaklee dan UMooda?? 
Boleh PM saya di FB KOLAGEN UMOODA